Kasza gryczana z botwinką i mozzarellą
Wiadomo, że najpierw jemy oczami. Jeśli coś na talerzu ładnie wygląda i apetycznie pachnie to danie można wstępnie zakwalifikować jako pyszne. Najczęściej nasze kubki smakowe to potwierdzają. Pobałaganione dania obiadowe z kaszą lub makaronem, czy sałatki mimo, że czasem smakują wybornie nie wyglądają najlepiej. Ostatnio zdjęcia takich dań bardziej pokazują składniki poukładane obok siebie niż gotowe danie. Rzeczywiście wygląda to estetycznie.
Dziś propozycja tak podanego dania obiadowego. Dziś kuchnia serwuje kaszę gryczaną z botwinką podaną z serem mozzarella, awokado, pomidorkami koktajlowymi oraz pieczarkami. Zaraz po zrobieniu zdjęcia wszystko wymieszałam i zajadałam się moim nieporządnym obiadem z dużą przyjemnością. Polecam to i Wam.
Składniki (2 porcje)
100g kaszy gryczanej
pół pęczka botwinki z buraczkami oraz listkami
pół cebuli
2 ząbki czosnku
1oog małych pieczarek
100g kulek mozzarelli
kilka pomidorków koktajlowych
1 awokado
2 łyżka masła
sól, pieprz