Wiosenne naleśniki
Uwielbiam wiosnę. Szczególnie ten mement, kiedy zaczyna być widać, że już jest. Małe pączki i potem delikatna zielona mgiełka na drzewach, świeża trawa, która już nigdy potem nie ma tak pięknego i soczystego koloru. Miło jest wstać (nawet wcześnie rano) i w drodze do szkoły słuchać oszalałego świergotu ptaków. Nawet nie przeraża mnie weekend w którym przestawia się czas. Przecież każdego dnia jest dłużej jasno.
Dziś mam dla was wiosenną propozycję. Sami zdecydujcie, czy danie to nadaje się bardziej na śniadanie obiad czy kolację. Ja, te niezwykłe zielone naleśniki, podałam na obiad. Wiosenną ozdobą moich naleśników była rzeżucha. Kolejny zwiastun wiosny i zbliżającej się Wielkanocy.
Pomysł podpatrzyłam na stronie http://moniamieszaigotuje.blogspot.com.
Składniki:
naleśniki
340g kaszy manny błyskawicznej
700ml mleka
100g szpinaku
2 jajka
4 łyżki oleju
szczypta soli