Migdałowo-cynamonowe ciasteczka
Muszę kiedyś zgłębić fenomen kruchych ciasteczek. Niby takie nic a uzależniają, wciągają i nie pozwalają się oderwać dopóki jeszcze choćby okruszek został na talerzu. Jeśli więc zamierzacie zrobić migdałowo-cynamonowe ciasteczka na święta, to nie popełniajcie tego błędu co ja i poczekajcie jeszcze parę dni. No chyba, że macie silniejszą wolę niż ja. Moich ciasteczek już prawie nie ma. Chyba będę musiała zrobić je jeszcze raz i jeszcze i jeszcze ... i może któreś trafią na świąteczny stół .
Migdałowo-cynamonowe ciasteczka robi się migiem, podobnie jak zjada. Są delikatne, kruche i pięknie świątecznie pachną. Zróbcie je w dowolnym kształcie, albo bez kształtu, posypcie cukrem, albo tak jak ja, ozdabiajcie czekoladą i migdałami. Co byście nie zrobili i tak będą wspaniałe. Niestety.
Składniki (45 ciasteczek)
100g mielonych migdałów
200g mąki
100g cukru pudru
175g masła
łyżka cynamonu
szczypta soli
dekoracja
100g gorzkiej czekolady
100g białej czekolady
płatki migdałów