Szybkie paszteciki z kapustą
Barszcz czerwony to jedna z naszych ulubionych zup. Moje dzieci najbardziej lubią go z uszkami. Z tą wersją może konkurować wyłącznie barszcz z pasztecikami. Czasami przygotowuję drożdżowe mini bułeczki z kapustą zwane przez moje dzieci kapuśniaczkami. Wymagają jednak dużo czasu, ciasto drożdżowe ma przecież swoje wymagania.
Z potrzeby chwili przygotowałam dużo szybszą wersję z ciasta francuskiego. Paszteciki smakowały każdemu. Polecam przygotować je również w wersji z soczewicą. Są również doskonałe.
Składniki (20 pasztecików)
1 opakowanie ciasta francuskiego
2 łyżki mleka
2 łyżki sezamu lub czarnuszki
farsz
0,5kg kapusty kiszonej
1 cebula
2 ząbki czosnku
200g wędzonego boczku
1 łyżeczka kminku
2 łyżki masła
sól, pieprz