Każdy kiedyś chciałby poczuć się jak prawdziwy kucharz, twórca a nie odtwórca gotowych przepisów. Ponieważ potrzeba jest matką wynalazków większość gospodyń domowych, choć o tym tak nie myśli, kreuje nowe wersje potraw. Niedawno autorski przepis stworzył Mój Mąż. Z kilku prostych składników powstał omlet a może raczej placek, który można podać w rożnych wersjach. Na słodko z owocami, miodem lub syropem klonowym, na ostro ze smażona cebulą i papryczką chili, lub z tym, co tylko przyjdzie Wam do głowy.
Składniki (wersja podstawowa):
3 jajka
70g płatków owsianych górskich
garść posiekanych orzechów
łyżka otrębów pszennych
olej
Płatki owsiane zalać wrzącą wodą i odstawić na 10 minut. Jajka wbić do kubka i wymieszać. Do jajek dodać orzechy, otręby i płatki. Ponownie wymieszać. Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.
Smacznego!