Ostatnie komentarze
20Gru2019
godz. - 19:30

Pikantne śledzie z marynowanymi pieczarkami

Share


Składniki:
4 filety śledziowe typu matijas
papryczka chili
1 mała czerwona cebula
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki syropu klonowego
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
10-12 marynowanych pieczarek
3-4 łyżki oliwy


Czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę. Dodaj sok z cytryny i syrop klonowy wymieszaj i odstaw na 10 minut. Posiekaj drobno papryczkę chili. Do cebuli dodaj papryczkę chili, natkę pietruszki i oliwę, wymieszaj dokładnie. Marynowane pieczarki pokrój w grubą kostkę. Śledzie pokrój w 2 cm kawałki. Wymieszaj delikatnie śledzie zalewą oraz pieczarkami. Przełóż do słoiczka, szczelnie zamknij i zostaw w lodówce na parę godzin.


Smacznego!


Spróbuj także:
Śledzie w pomarańczowo żurawinowej zalewie z rozmarynem i papryczką chili
Z cyklu na świątecznym stole. – śledziowa sałatka z porzeczkami i orzechami nerkowca
Śledzik ostatni dzień karnawału

 

Nowy komentarz
Wpisz treść komentarza
*Wpisz treść komentarza:
Wpisz podpis
*Podpis:
Proszę wpisać poprawny email
*E-mail: Adres email widoczny tylko dla administratora
Wpisz kod z obrazka
Token
zmień obrazek
*Wpisz kod z obrazka:
*Pola wymagane
Anuluj
© DomowyPatchwork - All Rights Reserved.

mapa strony