Dzisiaj propozycja wyjątkowo prosta, wyjątkowo smakowita. Bardzo lubię takie przepisy. Drobne zakupy, chwila pracy, krótkie oczekiwanie a potem już tylko sama przyjemność. Wafle przez dodatek kwaskowego dżemu nie są bardzo słodkie. Fantastycznie pasują do gorzkiej herbaty lub aromatycznej kawy. Cała moja rodzina je uwielbia i niezależnie jak dużo bym ich nie zrobiła znikają bardzo szybko. Co ciekawe największe problemy z powstrzymaniem przed sięganiem do talerza ma mój trzymający linię mąż…
Składniki:
4 szt. wafli
350 g nutelli
250g powideł śliwkowych lub innych mało słodkich
Posmaruj pierwszy wafel nutellą, przykryj drugim, posmaruj powidłami, przykryj trzecim i znowu posmaruj nutellą. Przykryj ostatnim waflem, połóż między dwie deseczki i dociśnij czymś ciężkim. Zostaw na trzy godziny. Jak trochę namiękną będzie łatwiej je kroić. Pokrój i staraj się nie zjeść wszystkich na raz.
Smacznego!