Mój syn potrafi jeszcze przed śniadaniem zapytać mnie co będzie na obiad i na kolację. Za każdym razem mnie to śmieszy, bo jeszcze przed budzącą do życia poranną kawą powinnam mieć zaplanowane dania na resztę dnia. Czasem tak jest a czasami zastanawiam się co ugotować dopiero przed porą gotowania. Tak było dziś przed kolacją. W zasadzie nie wiedziałam na co mam ochotę a zwykłe kanapki ostatnio budzą w moich dzieciach zdziwienie Mój wybór padł na paluszki krabowe i pyszną sałatkę do której wykorzystałam resztę ryżu po obiedzie. Jeszcze tylko chrupiące rzodkiewki, świeże ogórki i odrobina majonezu. Mój syn dwa razy prosił o dokładkę. Cuda się zdarzają
Składniki:
200g paluszków krabowych
2 ogórki gruntowe
5-6 rzodkiewek
200g kukurydzy konserwowej
150g ugotowanego ryżu
2 łyżeczki majonezu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól pieprz
Ogórki i rzodkiewki pokrój w drobną kostkę. W misce wymieszaj kukurydzę, ogórki, rzodkiewki, ryż i pokrojone na 1cm kawałki paluszki krabowe. Dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Posyp posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Spróbuj także:
Błyskawiczna doskonała przekąska – smażony groszek cukrowy
Owocowa sałatka z łososiem i serem mozzarella
Wykorzystaj dary ogrodu – efektowne carpaccio z pomidorów