Brownie w zasadzie nie potrzebuje rekomendacji. Czekoladowa słodycz z orzechową nutą rozpływa się w ustach. Więcej słów nie trzeba...
Składniki:
250g gorzkiej czekolady
280g masła
250g drobnego cukru
75g mąki
3 jajka
½ szklanki wody
75g orzechów włoskich
Posiekaj orzechy. Wodę i cukier zagotuj w garnku a kiedy cukier się rozpuści dodaj połamaną czekoladę oraz masło. Wymieszaj, poczekaj aż składniki się rozpuszcza i dobrze połączą i odstaw do przestygnięcia. Mąkę wymieszaj z jajkami, dodawaj stopniowo syrop czekoladowy i mieszaj. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180stC przez 35 minut. Jeśli chcesz gotowe ciasto polej czekoladową polewą i udekoruj orzechami.
Smacznego!