Składniki:
200g margaryny
330g cukru
3 łyżki kakao
½ szklanki wody
3 jajka
3 łyżki śmietany
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
tabliczka gorzkiej czekolady
Margarynę, cukier, wodę i kakao włóż do garnka, gotuj do połączenia składników, odstaw do wystudzenia. Żółtka oddziel od białek. Teraz rozgrzej piecyk do 180stC. Żółtka wymieszaj ze śmietaną. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Do zimnej czekoladowej masy wlej żółtka i wymieszaj. Potem stopniowo ciągle mieszając dodawaj mąkę. Na zakończenie dodaj pokruszoną na drobne kawałki gorzką czekoladę. Ciasto wyłóż do formy do pieczenia wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz 45 minut. Po upieczeniu polej polewą czekoladową. Udekoruj czym chcesz: orzechami, wiórkami kokosowymi, kolorową posypką.
Smacznego!