Kanapka na wynos
Dziś propozycja na szybka przekąskę, która można chwycić i zjeść „w biegu". Wiem, że to niezdrowe, że jedzenie trzeba celebrować, jeść spokojnie i z namaszczeniem, ale czasem doba jest za krótka na wykonanie założonego planu a jeść coś trzeba. Zawsze można zgrzeszyć i wstąpić do „fast fooda", ale zdrowiej i smaczniej przygotować coś migiem w domu.
Dzisiaj w roli głównej ser camembert i żurawina zamknięte w chrupiącej świeżutkiej bułeczce. Brzmi prosto i smakowicie, prawda? Spróbujcie sami i biegnijcie dalej . Dziś wykorzystałam domową konfiturę żurawinową, która została po przygotowaniu deseru, ale jeśli macie i lubicie wykorzystajcie gotowy produkt ze słoika.
Składniki:
2 świeże bułeczki (wasze ulubione)
150g sera camembert
1 garść dowolnej sałaty
2 łyżeczki masła
2 łyżki orzeszków piniowych lub ziaren słonecznika
konfitura
100g żurawiny
3 łyżki brązowego cukru
100ml soku jabłkowego