Ostatnie komentarze

 

Dzisiaj propozycja dla wszystkich tych, którzy po świętach mają dosyć mięsa. Przepis na przepyszny i bardzo prosty pasztet selerowy przyniósł Mój Mąż od znajomego z jednej maty. Podeszłam do niego dość sceptycznie, bo przyznam, że seler nie jest moim ulubionym warzywem. Byłam bardzo mile zaskoczona smakowitym zapachem i fantastycznym smakiem.

więcej»

 

Przy okazji robienia przedświątecznych porządków znalazłam małą książeczkę z ciekawostkami na temat noży i rodzajów cięcia i siekania, w kuchni oczywiście. Ponieważ życie hołduje zasadzie „Pamiętaj, że wszystko w życiu Ci się przyda, a najbardziej to, co właśnie wyrzuciłeś” chcąc pozbyć się niepotrzebnej makulatury zostawiam wiadomości dla siebie i zainteresowanych.

więcej»

 

Jakiś czas temu doceniłam zdrowotne i smakowe właściwości awokado. Zaskoczeniem była dla mnie wiadomość, że jest ono owocem a nie warzywem. Słyszałam, że mówi się o nim „gruszka aligatora”. Spotkałam się w sklepach z dwiema odmianami awokado. Jedną ciemnozieloną gładką i drugą o skórce ciemnobrązowej. Miąższ w obu odmianach w smaku jest w zasadzie taki sam. Podobno ta brązowa szybciej dojrzewa.

więcej»

 

Dzisiaj coś dla dorosłych. Jesień zbliża się do nas wielkimi krokami a wraz z nią słota chłód i jesienne pociąganie nosem. Jest jeszcze czas, żeby sporządzić domową miksturę, która jeśli nie wyleczy z przeziębienia, to chociaż poprawi humor i rozgrzeje w ponury jesienny wieczór. Procedura od składników do kieliszka trwa około dwóch miesięcy więc spieszyć się trzeba, żeby zdążyć przed listopadowym chłodem.

więcej»
© DomowyPatchwork - All Rights Reserved.

mapa strony