Tosty ze szpinakiem i mozzarellą
Zapiekane tosty z pieczywa zgrzane w tosterze, to danie, które moja córka lubi szczególnie. Zwykle dodaję do nich wędlinę, żółty ser, ogórki kiszone lub konserwowe, cebulę pokrojoną w piórka i doprawiam odrobiną curry. Jakoś mi ostatnio nie po drodze z wędliną, więc dzisiaj na kolację w tostach pojawiło się nadzienie bez mięsa. Połączyłam szpinak, suszone pomidory i orzechy ale bez ciepłego ciągnącego się sera tosty nie istnieją. Zwykły żółty ser zastąpiłam mozzarellą.
Możecie je podać jako ciepłą kolację lub z sokiem z buraków lub pomidorowym potraktować jako alternatywę dla tradycyjnej zupy.
Składniki
10 kromek tostowego pieczywa
2 łyżki masła
300g szpinaku
3 ząbki czosnku
4 suszone pomidory
200g mozzarelli
6 orzechów włoskich
sól, pieprz