Solidna lunchowa kanapka z duszonym mięsem
Pieczone lub duszone mięso jest doskonałe zarówno na świeżo zaraz po przygotowaniu jak i następnego dnia na zimno lub odgrzane. Bardzo lubię przygotować solidną lunchową kanapkę z pieczonym mięsem. Jest doskonała jako porządne danie, które z mnóstwem świeżych dodatków jest pełnowartościowym posiłkiem. Można ją zjeść w domu, zabrać na wycieczkę lub do pracy.
Kiedy byłam dzieckiem bardzo lubiłam kanapki z usmażonym zimnym kotletem schabowym. Dziś wykorzystałam do przygotowania mojej kanapki uduszone poprzedniego dnia mięso królika. Rozmarynowe aromatyczne mięso lekko ostre guacamole i świeże pieczywo to był zestaw idealny.
Składniki (2 porcje)
2 porcje upieczonego mięsa królika
1 awokado
1 łyżka soku z cytryny
1 ząbek czosnku
4 liście sałaty
pomidor
papryka
sól, pieprz