Kiedy postawiłam na stole ten niezwykle prosty deser moje dzieci stwierdziły, że wygląda i smakuje podobnie do wielkanocnego mazurka, który przynosi do nas moja siostra. Coś w tym jest bo i w jednym i drugim wypieku jest pasta tahini. Deser jest lekko sezamowy, niezbyt słodki i wygląda bardzo dekoracyjnie. Ponieważ nie wymaga szczególnie dużo pracy jest doskonały na niedzielne letnie popołudnie. Obiad z deserem nie musi przecież oznaczać, że pani domu pracuje cały dzień w kuchni a popołudniu jest tak zmęczona, że nie ma siły unieść filiżanki z kawą. Jeśli ciasto podajecie na ciepło, tuż po upieczeniu dodajcie do niego kulkę ulubionych lodów. Wszyscy będą zachwyceni.
Składniki
1 opakowanie schłodzonego ciasta francuskiego
50g pasty tahini
50g białej czekolady
3 biszkopty
sezonowe owoce
2 łyżki mleka
cukier puder