Ciastka pachnące jesienią
Chociaż późne lato jest zapowiedzią jesieni lubię ostatnie ciepłe dni, kiedy słońce grzeje jeszcze mocno, a wokół znaleźć można już pachnące warzywno-owocowe skarby sadów i ogrodów.
W mojej opinii zima (której bardzo nie lubię) trwa już zdecydowanie za długo, dlatego dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na bardzo łatwe ciasteczka pachnące ciepło ostatnimi dniami lata. Mus jabłkowy z cynamonową nutą zawinięty w puszyste ciasto francuskie pięknie wygląda i jeszcze piękniej smakuje i pachnie.
Przepis znalazłam na stronie Lidla a jego mistrzem jest pan Paweł Małecki. W jego rękach nawet najbardziej skomplikowane cukiernicze wyzwania stają się smakowitymi deserami. Ten przepis jest jednak tak prosty, że zdecydowałam się z nim zmierzyć. Próbujcie i Wy. Domownicy będą zachwyceni.
Składniki:
1 paczka schłodzonego ciasta francuskiego
4 jabłka
60g cukru trzcinowego
6g cynamonu
25g masła
cukier puder