Tarta cytrynowa
Lekka i prosta w zrobieniu. Przepięknie prezentuje się przystrojona sezonowymi owocami. Kwaskowy posmak masy cytrynowej tarty pięknie kontrastuje ze słodyczą owoców oraz kruchego ciasta.
Lekka i prosta w zrobieniu. Przepięknie prezentuje się przystrojona sezonowymi owocami. Kwaskowy posmak masy cytrynowej tarty pięknie kontrastuje ze słodyczą owoców oraz kruchego ciasta.
Kilka miesięcy temu kupiłam mojej córce silikonowe foremki do robienia lizaków z czekolady. Myślałam, że się wkręci i będzie chciała robić sama. Teraz lizaki robię głównie ja. Moje dzieci ograniczają się wyłącznie do jedzenia.
„ (…) Żeby w domu było miło, tak, tak, tak
,Żeby coś dobrego było, tak, tak, tak,
By pachniało wakacjami, tak, tak, tak,
Zrobię ciasto ze śliwkami, tak, tak, tak (…)”
Ostatni dzień wakacji. Dla niektórych wybawienie, dla niektórych perspektywa katorżniczej pracy przez najbliższe dziesięć miesięcy. Tak czy inaczej w sumie wielka niewiadoma. Dla nieszczęśliwych ku pokrzepieniu serc i ducha a dla wszystkich do łasuchowania zrobiłam palmiery z czekoladą. Bardzo proste, z niewielkiej ilości składników, wyjdą piękne i smaczne każdemu, kto się za nie zabierze. Doskonałe do kawy i herbaty i jako słodki dodatek do drugiego śniadania dla uciśnionej braci uczniowskiej.
Mój ulubiony sezon truskawkowy w pełni. Piękne, soczyste i pachnące owoce kuszą ze straganów. Dziś prosty i pięknie wyglądający deser, który będzie ukoronowaniem każdego obiadu.