Faszerowane cukinie
Jesień to czas cudownych zbiorów. Papryki cukinie, bakłażany, patisony. Wszystko świeże, kolorowe, jędrne, aż chce się jeść. Moimi ulubionymi warzywami do przeróbek są cukinie. Zawsze robiłam faszerowane długie łódeczki, ale niedawno na targu pani sprzedająca dary ogrodu poleciła mi do faszerowania cukinie okrągłe.
Kotleciki z cieciorki
Lubię gotować, pod warunkiem, że nie muszę. A muszę i to codziennie, bo pomimo, tego, że moje pociechy zjadają obiady w szkole i w przedszkolu, to wchodzą do domu z pytaniem „co dzisiaj na obiad?” Chyba najbardziej nie lubię wymyślać menu. Samo pichcenie potem, to już czysta przyjemność.
Jak zrobić młodą kapustę?
Dziś ukochane danie Mojego Taty i Męża. Młoda kapusta…Może być podana jako jarzynka do drugiego dania – wtedy lepiej zrobić w wersji bez dodatków mięsnych, lub jako danie kolacyjne z wkładką.