Ostatnie komentarze
21Sty2015

 

Ryby trzeba jeść. To każdy wie. Jednak, kiedy oznajmiłam, że będzie dziś na obiad ryba, dzieci gorąco zaprotestowały. Przemyciłam więc rybę w klopsikach, które chyba każdy mały człowiek bardzo lubi. Przepis jest prosty, składników niedużo a smak fantastyczny. Obiad zniknął jak sen złoty.

więcej»

 

Jesień to czas cudownych zbiorów. Papryki cukinie, bakłażany, patisony. Wszystko świeże, kolorowe, jędrne, aż chce się jeść. Moimi ulubionymi warzywami do przeróbek są cukinie. Zawsze robiłam faszerowane długie łódeczki, ale niedawno na targu pani sprzedająca dary ogrodu poleciła mi do faszerowania cukinie okrągłe.

więcej»

 

Lubię gotować, pod warunkiem, że nie muszę. A muszę i to codziennie, bo pomimo, tego, że moje pociechy zjadają obiady w szkole i w przedszkolu, to wchodzą do domu z pytaniem „co dzisiaj na obiad?” Chyba najbardziej nie lubię wymyślać menu. Samo pichcenie potem, to już czysta przyjemność.

więcej»
© DomowyPatchwork - All Rights Reserved.

mapa strony